DruštvoVesti

Promovisana zbirka “Riječi maštaju” Sameda Suljića

Zbirka kratkih priča, pesama i mudrih izreka pod nazivom”Riječi maštaju” mladog novopazarskog autora Sameda Suljića ugledala je svetlost dana. Promovisana je pred mnogobrojnom publikom, ljubiteljima pisane reči, u novopazarskom Kulturnom centru, Kako je autor rekao, ova zbirka predstavlja jedan segment njegovog života.

Ovaj mladi Novopazarac je za Zbirku “Riječi maštaju” rekao da je ona zapravo nastala iz ljubavi prema porodici i prijateljima koje neizmerno voli, a koji su mu bili konstanta podrška tokom pisanja. Jako je bio srećan što je ona, uz pomoć stručnih saradnika, ugledala svetlo dana i dočekala promociju.

“Mnogo sam zahvalan svima koji su mi pomagali, mom lektoru, dizajneru korica zbirke, porodici, prijateljima. Ono što mogu da kažem jeste da mi kao ljudi treba da gradimo mostove među sobom dopuštajući snovima da postanu javnost hodajući putem koji je popločan i ispunjen lepotom. Jedini pravi put je zapravo taj put”, kazao je autor ove zbirke Samed Suljić.

 

Ljubav prema pisanju kod Sameda Suljića, kako je i sam istakao, javila se još od ranih školskih dana kada je sam pokušao da spozna pojam kniževnosti. Tada me je motivisala ljubav prema svojoj porodici, prijateljima, okolini i gradu, i mene je ta ljubav oduševljavala i uvek sam je širio.

Zbirka kratkih priča, pesama i mudrih izreka štampana je u Lazarevcu. Naći će se u svim školskim i gradskim bibliotekama kao i u biblioteci u Beogradu.

“Svi koji bi želeli da ovu zbirku imaju u svojoj kućnoj biblioteci mogu mi se obratiti  putem mail adrese suljicsamed@gmail.com i ja ću im je vrlo rado besplatno poslati”, kazao je Suljić.

 

Biljana Veljović

 

Podeli