DruštvoVesti

Ovogodišnje letovanje skuplje za 20 do 30 odsto

Ove sezone gotovo da nema turističke destinacije koja nije poskupela, čak i kada su one najjeftinije  u pitanju. Turisti i u novim okolnostima, kao i u redovnim, najčešće mogu da uštede ako sačekaju last minut ponude.

Da li ste spremni za letovanje? Osetite miris mora, doživite zalazak sunca u pustinji ili kročite stazama ostrva koja se smatraju kolevkom evropske civilizacije. Interesovanje za letovanje ove godine veće je u odnosu na prošlu godine.

Novopazarci najviše odlaze u Tursku ali tu su i Grčka, Crna Gora, Hrvatcka, Albanija i mnogi drugi gradovi i letovališta.

Sezona letovanja krenula je uveliko a u agencijama sve je više onih koji uplaćuju razne aranžmane.

“Ono što naša agencija nudi jeste tradicionalno Sarimsakli, koji je jako interesantan za novopazarce, ali i za sve ostale u Srbiji. Ove godine bilo je mnogo poskupljenja ali je ova destinacija i dalje najpovoljnija. Svi koji dođu da uplate neki od aranžmana mogu to da urade na odloženo plaćanje putem čekova ili administrativne zabrane”, istakla je Nereska Biberović iz Turističke agencije Znak.

Kada su avio aranžmani u pitanju najviše se traži Antalijska regija i to Bodrum, zatim  Egipat, Tunis i Grčka, kao i krstarenja.

“Ono što je jako bitno jeste da ima stalno akcija. Čak hoteli budu jeftiniji i do 30 i 40%, pa svi zainteresovani, koji planiraju da idu na odmor, mogu doći i raspitati se za te cene koje su trenutno na akcijama. Ove godine i Grčka ima popuste i akcije od 30 do 40%, pa je za naše sugrađane i ova destinacija postala popularna, zbog brojnih hotela i privatnih vila. Ono što je trenutno takođe aktuelno su i krstarenja. Svi koji žele mogu doći kod nas i pogledati ponude”, dodala je Biberović.

Letovanje nas podseća na to koliko je važno brinuti se o sebi, opuštati se i uživati u lepoti sveta oko nas. Bez obzira da li se odlučite za miran odmor na nekoj tihoj plaži ili za avanturističko putovanje u neko egzotično mesto iskoristite svaku priliku da otputujete i prepustite  se radostima putovanja i istraživanja.

A.A.

Podeli