DruštvoVesti

Novom Pazaru sredstva EU za projekte unapređenja reciklaže i saobraćaja

Na svečanosti u Beogradu delegaciji Novog Pazara uručeni su setifikati o podršci integralnom projektu koji će Evropska unija podržati preko EU PRO Plus programa.

Sertifikat o podršci realizaciji projekta “Bolji saobraćaj za bolji život“, koji će se realizovati u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka (SEDA), uručen je gradonačelniku Novog Pazara, Nihatu Biševcu. Vrednost tog projekta je 183.000 evra.

EU će finasirati i projekat JKP “Gradska čistoća”, koji se odnosi na unapređenje upravljanja reciklažnim optadom sa akcentom na tekstil – teksas. Vrednost tog projekta je 502.426 evra, od čega je EU opredelila 371.382, a Grad Novi Pazar 131.044 evra. Projekat je na događaju u Beogardu, nakon uručivanja sertifikata predstavio direktor tog komunalnog preduzeća, Faruk Suljević.

Ambasador Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele Žiofre ocenio je danas da 9,6 milona evra koje će EU kroz projekat “EU pro plus” uložiti u 18 integralnih projekata širom Srbije predstavljaju podršku ravnomernom razvoju u cilju smanjenja dispariteta i obezbeđivanja opšte perspektive za sve građane, između ostalog i kroz aktiviranje resursa.

“Ovih 18 projeakta koji će biti sprovedeni uz podršku EU sa 9,6 miliona evra imaće konkretne efekte na građane i regione. Oni su rezultat zajedničkog napora da se unapredi razvojno planiranje u Srbiji, da se stvore nove najbolje prakse koje će doprineti ravnomernom regionalnom razvoju”, rekao je Žiofre na predstavljanju projekata, koje će EU podržati preko EU PRO Plus programa, a u koji će lokalne samouprave uložiti 3,2 miliona evra.

Zajedno sa ambasadorom Žiofreom sertifikate je uručila i ministarka za evrointegracije Tanja Miščević.

Podrška projektima ima za cilj ravnomeran razvoj u cilju smanjenja dispariteta i obezbeđivanja opšte perspektive za sve građane, između ostalog i kroz aktiviranje resursa.

Podeli