DruštvoVesti

Manifestacija PP FEST u Prijepolju od 4. do 7. jula 2024. godine

Manifestacija PP FEST-Festival između reka i planina odžaće se od 4. do 7. jula na jednoj od najlepših prirodnih i kulturno-istorijskih lokacija Srbije u Prijepolju.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić najavio je aktivnosti povodom obeležavanja Dana opštine koje će trajati od 1. do 7. jula i naglasio značaj novog događaja za ovu opštinu.

„U našoj opštini koji se organizuje posle niza godina bez većih dešavanja. Sve ustanove i institucije su uključene u organizaciju raznovrsnih programa tokom ovog perioda. Uprkos skromnim sredstvima uspeli smo da obezbedimo bogat program za sve naše goste i sugrađane. Najavljen je dolazak važnih gostiju iz Vlade Republike Srbije. Najavljena je i dodela nagrada Opštine Prijepolje za najistaknutije pojedince” rekao je Popadić.

Direktorka Doma kulture Prijepolje Admira Hamidović predstavila je kulturno-umetnički i kulturno-zabavni program Doma kulture u Prijepolju za vreme održavanja manifestacije PP FEST i pozvala javnost da se uključi u kulturna dešavanja u Prijepolju, sa posebnim osvrtom na muzički program PP FEST-a u okviru koga nastupaju GRUPA VALENTINO – petak, 5. jul u 20.30 h, ŽELJKO VASIĆ – subota, 6. jul u 21 h i ALEN ISLAMOVIĆ – nedelja, 7. jul, 21 h, kao i na Muzičko-poetsko veče Boris Režak i Marko Milošević – četvrtak, 4. jul.

Svi koncerti se održavaju na platou ispred Doma kulture i besplatni su za sve posetioce.

Direktor Turističke organizacije Prijepolje Petar Vasiljević istakao je da je manifestacija PP FEST posle dužeg vremena prva veća manifestacija u Prijepolju koje će privući goste iz šireg regiona: Srbije, Crne Gore i BiH što je od ogromnog značaja za promociju turističkih potencijala opštine Prijepolje.

„Tokom trajanja PP Festa – festivala između reka i planina, očekuje nas dobra zabava, različite sportske aktivnosti i bogat muzički program. Pored sjajnih koncerata, tokom trajanja festivala posetioci će moći da uživaju raftingu našim lepim Limom i Kupu u paraglajdingu koji se održava iznad samog jezgra grada. U petak i subotu, 5. i 6. jula očekuje nas tradicionalni turnir u basketu 3×3 u parku Narodnih heroja za koji vlada veliko interesovanje ekipa iz cele zemlje. U subotu, 6. jula na Ušću se organizuju Limski darovi – izbor za najboljeg prijepoljskog zeta i snajku uz muziku benda La CamPPanela. U nedelju, 7. jula, na sam Dan opštine u prepodnevnim časovima održaće se Međunarodni kup u ribolovu na potpećkom jezeru, a u poslepodnevnim časovima nas očekuju PP Fest – dečije igre (program za najmlađe), kao i Sajam domaćih proizvoda. PP Fest je festival koji pokreće interesovanje za Prijepolje ne samo u zemlji, već i u širem regionu odakle očekujemo veliki broj posetilaca. Nadamo se da će ovaj događaj udahnuti dodatnu pozitivnu energiju opštini, kao i da će nas predstaviti u najboljem svetlu svim našim gostima”, kazao je Vasiljević.

Direktor TO Prijepolje je pozvao sve one koji vole da putuju da obavezno stave Prijepolje na mapu svojih sledećih putovanja i ne propuste prirodne, istorijske i kulturne atrakcije kojima Prijepolje obiluje.

Podeli