DruštvoVesti

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Stižu i tropske noći.

U prvom delu dana, većina mesta u Srbiji uživaće u pretežno sunčanom vremenu, kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Posle podne očekuje se blaga promena, sa malo do umereno oblačnim periodima, ali će se i dalje zadržati uglavnom suvo i veoma toplo vreme.

Iako će većina područja ostati suva, moguća je izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, naročito u jutarnjim i prepodnevnim časovima na severu i istoku Vojvodine, dok će se popodne ove padavine tek ponegde javiti u planinskim predelima.

Sedmodnevna Prognoza za Srbiju

Izgledi vremena za narednih sedam dana ukazuju na promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima od ponedeljka do petka (10-14.06.). Iako će vreme biti nestabilnije, lokalni pljuskovi i grmljavine ponovo su u najavi. Početak nedelje donosi i dalje vrlo toplo vreme, dok se od utorka očekuje manji pad temperatura, prvo na severu i zapadu Srbije.

Naredni vikend (15-16.06.) donosi pretežno sunčano vreme i ponovo toplije temperature, što će biti idealno za boravak na otvorenom i uživanje u prirodi.

Ovako promenljivo vreme zahteva oprez, naročito u područjima gde su pljuskovi mogući. Građanima se savetuje da prate lokalne vremenske prognoze i prilagode svoje aktivnosti vremenskim uslovima.

U Novom Pazaru danas delimično oblačno ali toplo vreme. Najniže temperature od 16 do 18 stepeni, a najviše dnevne od 32 do 34 stepena.

Glas Juga

RTV NP

Podeli