DruštvoVesti

Vukov srebrnjak za mladu Novopazarku Bakiru Mavrić

Vukov srebrnjak zadnja je nagrada koju je mlada Novopazarka Bakira Mavrić uvrstila u svoju kolekciju pohvalnica, diploma i priznanja. Naime, ova, sada maturantkinja Srednje medicinske škole “Dva heroja” ima izuzetan talenat za pisanje poezije koju je zavolela još od malih nogu. Svaka nagrada za nju ima poseban značaj, a kako je rekla za Radio televiziju Novin Pazar, najponosnija je na knjugu “Put do zvezda” koju je izdala 2022.godine.

“Talenat za pisanje  otkrila sam još u ranom detinjstvu. Moje prve pesme napisala sam već sa 7 godina, a kasnije  sam se pisanjem počela baviti ozbiljnije. Svoje pesme sam slala na razne konkurske i uvek su bile zapažene i nagrađene. Ovaj “Vukov srebrnjak” je trenutno poslednja nagrada koju sam dobila na konkursu “Vukovo zvono” koji je organizovan u Loznici”, kazala je mlada Novopazarka Bakira Mavrić.

Ona je istakla da joj podrške na putu ka uspehu nije falilo, da su je uvek podržavali članovi njene porodice, drugari iz škole koji su, kako je rekla ponosni na nju, a posebnu zahvalnost izrazila je mentorki, profesorici Sabihi Selmanović.

“Profesorica Sabiha me je uvek podržavala i bodrila. Kada sam bila u nedoumici da li neku pesmu da pošaljem na konkurs ona bi mi uvek razbila to dvoumljenje i nagovorila da pošaljem i uvek je bila u pravu. Nagrada nikada nije izostala i zato veliko jojn hvala na svemu”, kazala je Bakira Mavrić.

Pored svih obaveza u školi, Bakira je uvek nalazila vreme za pisanje. Inspiraciju je najviše nalazila u muzici, tužnim ljubavnim pričama, pesmama. Kada bi joj naišli neki stihovi u glavi, ustajala je čak i kasno noću kako bi ih stavila na papir.

Želja ove mlade, talentovane devojke jeste da i dalje nastavi sa pisanjem ljubvane poezije, da i dalje na najlepši način predstavlja svoj grad kao što je i školu, da školovanje nastavi u Turskoj i postane uzor mladim naslednicima.

Biljana Veljović

 

Podeli