PolitikaVesti

Zukorlić: Zadovoljni smo izbornim rezultatima

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlić , izjavio je da su u toj stranci zadovoljni ostvarenim rezultatima na juče održanim izborima. Naveo je da je od koalicionog partnera, SDA Sandžaka jednom čuo da potpisani koalicioni sporazum više ne važi, a Ugljaninu poručio da će mu na pitanje koje mu je postavio odgovoriti 11. jula u Potočarima kada, kako je rekao Zukorlić, prvi put dođe na dženazu.

Zukorlić ističe da je Stranka pravde i pomirenja pobedila na izborima u Sjenici, a da će vlast formirati sa Grupom građana „Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović“ i sa svojim kako kaže, “srpskim partnerima”.

“Dobrodošli su i ostali politički faktori pod uslovom da se oslobode kriminalaca iz svojih redova i onih koji su napravili štetu sjeničkoj vlasti u proteklom period”, naveo je Zukorlić.

Navodi da se u SPP-u plaše kakvo će stanje ovog puta zateći u Opštinskoj upravi Sjenica, navodi da se godinama samo vraćaju dugovi nakon odlaska sa vlasti njihovih partnera, SDA Sandžaka.

“Može da se desi da opet neke fakture stignu, pa onda da se bavimo naredne dve godine opet s vraćanjem dugova. Tih pet miliona evra koje je opština vratila, znate kome je vratila, ozbiljan procenat tog novca je vraćen upravo firmama SDA Sandžaka koje su zadužile opštinu”, istakao je Zukorlić.

 Zadovoljan je kaže i rezultatima u Tutinu, uz želju da budu deo vladajuće većine, ma ko god je čini.

 “Nema uslova, nema investicija, nema ništa, nema projekata. Ako će neka nova vladajuća većina biti sposobna da promeni to stanje, mi ćemo vrlo rado da učestvujemo u toj novoj vladajućoj većini, ko god da je”, kazao je Zukorlić.

Na beogradskim izborima od 14 lista, učesnica izbora, SPP je ostvarila najgori rezulat, osvojivši svega 0,1% glasova.

“U Beogradu nismo ostvarili nikakav spektakularan rezultat, međutim cilj da se skrene pažnja je ostvaren i nastavićemo da delujemo politički na nivou grada Beograda sve dok ne budemo ispunjili taj politički cilj da u Skupštini grada Beograda imamo predstavnika koji će predstavljati nacionalne manjine”, istakao je.

Koalicionim sporazumom sa SDA Sandžaka, predviđeno je formiranje stabilnih većina u sandžačkim opštinama. Zukorlić više nije siguran da li  sporazum i dalje važi.

“Samo što će u narednom periodu trebati da se između naše dve stranke ponovo podvuku neke stvari, jer je u jednom trenutku rečeno od strane koalicionog partnera da taj sporazum više ne važi. Samo ćemo trebati da sednemo da vidimo važi ili ne važi naš sporazum. Ako važi možemo da nastavimo saradnju, a ako ne važi da znamo da ne važi i onda da shodno tome postupamo”, izjavio je Zukorlić 

Određene poruke uputio je i osnivaču SDA Sandžaka, Sulejmanu Ugljaninu.

“O Srebrenici možemo da pričamo opet 11. jula u Potočarima. Pitanje koje mi je postavio gospodin Ugljanin mogu 11. jula da mu odgovorim u Potočarima, kada dođe prvi put u životu na dženazu.Vrlo rado ću mu tu kazati moje stavove. A ako ga zanima, ako ne može da čeka, neka uđe i pogleda gostovanja moja u jutarnjem programu na Kuriru i na Fejs TV. Ja ne dozvoljavam da mi bilo ko drži predavanje o Srebrenici. To je crvena linija preko koje mi ne prelazimo. To vam sve pričam, iako sam u toj Vladi desno-orijentisanoj Vladi. Mi kao stranka i ja kao ministar ne menjamo naš politički narativ shodno tome da li smo u vladi s portfeljem ili bez portfelja, i kad nismo”, naveo je predsednik SPP, Usame Zukorlić”.

 

 

Podeli