Sport

Pazarci overavaju opstanak: Jošanica – Sloga 33 (nedelja, 17.30)

Poslednje, 34. kolo fudbalske Srpske lige Zapad počelo je danas, a završava se u nedelju. Jošanica na kraju vikenda u domaćem ambijentu stavlja tačku protiv Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi.

Posle remija bez golova protiv Takova u Gornjem Milanovcu, Jošanica je praktično obezbedila opstanak u trećem rangu. Novopazarski srpskoligaš sa 33 boda na 12. mestu vrednom očuvanja trećeligaškog statusa ima tri boda više od Tutina i plus 16 po pitanju međusobne gol razlike.

“Priveli smo kraju jednu misiju. Kako je bilo, to mi znamo. Igrači su najzaslužniji za uspeh, a kada ga nema ceh plaća trener. Pristupamo utakmici kao da nam život znači. Ne jurimo neke rekorde, to nije ni potrebno. Želimo da se oprostimo pobedom i poboljšamo plasman barem za dva mesta”, rekao je trener Jošanice Izet Ljajić.

Ispao je najslabiji tim lige Mihajlovac sa 19 bodova, takođe i Vrelo Sport na pretposlednjem, 15. mestu sa 24 boda. U niži rang će i 14. na tabeli Sloga 33 sa 26 bodova uoči predstojećeg gostovanja Jošanici. Skoro sigurno će im se pridružiti trinaestoplasirani Tutin sa 30 osvojenih bodova.

“Imali smo turbulentnu sezonu. Dospeli smo u nezavidnu situaciji, ali dobrim radom igrača i oba trenera, Staniše Sretenovića i Ljajića, strpljivo smo napravili odličan posao. Prezadovoljni smo, iako je do pre nekih deset kola sve delovalo kao teška misija”, naveo je sportski direktor Jošanice Kenan Kolašinac.

“U seriji smo od sedam utakmica bez poraza i pet bez primljanog gola. To je pokazatelj kvaliteta. Bilo je dosta povreda i kartona, što se osetilo. Posebno bih pohvalio naše najiskusnije fudbalere”, dodao je on.

Šampion i novi prvoligaš je Borac 1926 iz Čačka, koji kolo pre kraja ima 73 boda.

Jošanica i Sloga 33 iz Petrovca na Mlavi igraju u nedelju od 17.30 u Novopazarskoj Banji.

M. Minić

Podeli