DruštvoRegionVesti

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska pitanja Ganim bin Šahin el-Ganim, u pratnji reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića i njegovih pomoćnika, obišao je sjedište Mešihata u Podgorici.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u Crnoj Gori sa državnim i nevladinim organizacijama u Kataru, a obostrani zaključak je da je ona bila vrlo uspješna. Reis Fejzić je istakao da je zahvaljujući državi Katar Islamska zajednica u Crnoj Gori riješila neke infrastrukturne probleme, uključujući izgradnju zgrade Mešihata u Staroj Varoši.

Nakon džuma namaza u Osmanagića džamiji, dvije delegacije su obišle i mekteb čiju je izgradnju takođe finansirao narod prijateljske države Katar. U pratnji reisa Fejzića, ministar Ganim je obišao Medresu “Mehmed Fatih” u Tuzima, gdje ih je dočekao direktor Medrese Amer ef. Šukurica sa saradnicima. Posjeta je završena organizovanim ručkom kojem su prisustvovali politički predstavnici muslimanskih naroda u Crnoj Gori.

U znak zahvalnosti za sve što je država Katar učinila za muslimane u Crnoj Gori, reis Fejzić je ministru Ganimu uručio nagradu “Husein paša Boljanić”, najveće priznanje Islamske zajednice u Crnoj Gori. Tako je ministar Ganim postao drugi dobitnik ove nagrade koji nije iz Crne Gore, nakon predsjednika Republike Turske Redžepa Tajjipa Erdogana.

Podeli