DruštvoVesti

Novopazarka Amina Nurović najbolji student medicine

Novi Pazar dobio je još jednog dobrog lekara Aminu Nurović. Njen prosek tokom školovanja bio je 9,93, a priznanje za najboljeg doplomiranog studenta medicine u Kragujevcu u 2023.godini.

Period bezbrižnog detinjstva zamenio je odlazak u drugi grad. Studentkinja koja je zaslužna za mnogo nagrada koje je donela u naš grad.

Doktorka Amina Nurović iz Novog Pazara prva medju najboljima, pored brojnih priznanja koje je dobila, stiglo je i ono najveće koje jedan student medicine moze dobiti.

” Ove nedelje sam u Beogradu primila nagradu od srpskog lekarskog društva za najboljeg diplomiranog studenta medicine u 2023. godini i slobodno mogu da kažem da je ova nagrada kruna mog školovanja, jer je najveća nagrada koju jedan diplomac medicine može dobiti.”

I ako je tesko otići u drugi grad sa 18 godina, Amina se trudila da ne izneveri očekivanja svoje porodice ali i grada Novog Pazara s obzirom da je prvi stipendista grada.

”Ja stalno napominjem da to nije samo moj uspeh to je pre svega uspeh moje porodice, jer su mi oni bili najveća podrška tokom školovanja i znam koliko je zapravo i njima bilo teško i koliko su kroz svaki ispit prolazili sa mnom. Ujedno ovakav uspeh i činjenica da budem prva medju najboljima bio bi nezamisliv i bez podrške našeg grada. Motivacija u vidu brojnih stipendija je doprinela mom uspehu i želim da naglasim da sam ja prva generacija stipendista našeg grada, a da je to postala jedna tradicija duga sedam godina. Pored te materijalne dobiti koja je bitna, mi na ovaj način dobijamo dodatnu snagu i ostajemo istrajni u svojim ciljevima. Osećala sam veliku potrebu zbog podrške i nadam se da sam im uzvratila na najbolji mogući način”

Mnogo je studenata u Kragujevcu koji su na raznim fakultetima, ali se svi međusobno pomažu.

”Nisam jedina iz Pazara, mnogo je studenata koji studiraju u Kragujevcu i ono što stalno ističem da smo mi svi nekako bliski i da mi je mnogo značila ta podrška starijih studenata iz Novog Pazara u svakom smislu  i mnogo sam im zahvalna na tome.”

Dobila je nagradu studenta generacije, zatim nagradu za najboljeg studenta univerziteta u Kragujevcu, najboljeg diplomca, plakete grada, fondacija Dositejeve stipendije, doktora Nurkovića i na kraju nagrada srpskog lekarskog društva.

”Cilj je bio da stičem znanje i da učim, a sve ove nagrade su se kasnije nadovezale kao rezultat mukotrpnog rada.”


Doktorka Amina Nurović završila je lekarski staž, položila državni ispit i sada čeka na posao. Želja joj je da jednog dana bude  internista za koju kaže da je kraljica medicine. Obećava da ce biti i dobar lekar i da ce pomoći svojoj zajednici.

 

Podeli