Sport

Novi Pazar kup 2024 sa 64 ekipe

Prvi međunarodni Novi Pazar kup u fudbalu za dečake rođene između 2012. i 2016. godine okupiće 27. i 28. aprila 64 ekipe iz 25 klubova sa teritorija Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Organizatori dvodnevnog takmičenja su fudbalski superligaš iz Novog Pazara, gradski Sportski savez i Ustanova za sport.

Oni su ocenili da je predstojeći turnir od velikog značaja za čitav region.

“Novi Pazar kup 2024 dolazi posle Ramazanskog turnira u malom fudbalu i sportskih manifestacija povodom Dana grada. Zahvaljujući našoj odličnoj sportskoj infrastrukrturi igraće se na tri lokacije. Siguran sam da ćemo videti dosta talentovanih dečaka, od kojih će neki napraviti i profesionalne karijere. Pozivam ljubitelje fudbala da dođu u velikom broju”, rekao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Dečaci rođeni 2012. godine igraće na Atletskom stadionu, generacije 2013. i 2014. u Šutenovcu, a 2015. i 2016. godište na Sportsko-rekreativnom centru.

“Lepa su iskustva iz Sarajeva, gde se u januaru okupilo oko pet hilljada učesnika i posetilaca. Zadovoljni smo odzivom, uprkos kratkom vremenu za pripremu. Verujem da će turnir da zaživi i da će vremenom da poprimi novu dimenziju. Očekujemo više učesnika naredne godine. Ubeđen sam da ćemo dobiti i neke momke za seniorski tim Novog Pazara”, naveo je trener fudbalske selekcije Novog Pazara do 19 godina Elvir Muratović.

Subotnji i nedeljni program na sve tri lokacije sa ukupno sedam terena u funkciji startuje od 09.00.

“Ovakva manifestacija iziskuje mnogo truda, ali očekujem da sve protekne u najboljem redu. U dva dana biće odigrano 135 utakmica, pa će biti dosta posla za sudije. Imali smo ga u izobilju i tokom Ramazanskog turnira u malom fudbalu. Nas smo osmorica i sledi nam naporan vikend. Nadam se da ćemo uspešno i na zadovoljstvo svih odgovoriti zadatku”, kazao je jedan od sudija na predstojećem turniru Enes Gegić.

M. Minić

 

Podeli