Sport

Matić pred Radnički 1923: Kup je sasvim drugo takmičenje

Trener fudbalera Novog Pazara Slavko Matić rekao je da od njegove ekipe zavisi rezultat predstojećeg četvrtfinala Kupa Srbije protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu.

“Kup je drugo takmičenje. Odvojili smo ga od Super lige Srbije na sve načine. Rival je ostvario osam pobeda u posljednjih deset utakmicima, što je za respekt. Svaka čast svakome, ali trebalo bi najviše da poštujemo nas i to što mi radimo”, rekao je Matić.

On je konstatovao da fudbaleri Novog Pazara kroz Kup Srbije mogu da se domognu evropske scene.

“Verujem da smo spremni za to. Želim da se kroz mečeve kondiciono i taktički nadograđujemo. Svi smo profesionalci. Što se tiče svlačionice, kao šef stručnog štaba preuzimam kompletnu odgovornost. Znam da ćemo igrati sve bolje”, naveo je Matić.

Matić je ocenio da Pazarci imaju kvalitet da u Kragujevcu nametnu svoj stil igre.

“Verujem prvo u sebe, pa u moje momke. I oni moraju da veruju u to što rade. Ako se mi prilagođavamo svakom protivniku, ko smo onda mi? Odlazimo sa samopouzdanjem, koje momci nose u sebi”, kazao je strateg Novopazaraca.

“Imali su oni to i pre mog dolaska. Možda je samo bilo potrebno malo buđenje. Neće biti lako u Kragujevcu, ali biće teško onoliko koliko mi dozvolimo”, dodao je on.

Radnički 1923 i Novi Pazar igraju u četvrtak od 16.00 na Stadionu Čika Dača.

M. Minić

Podeli