DruštvoVesti

Novi Pazar uskoro dobija azil za pse

Druga faza radova na izgradnji prihvatilišta za pse i mačke lutalice, teče planiranom dinamikom. Radovi bi trebalo da budu završeni u narednih dva do tri meseca. Realizacija ovakvog projekta u Novom Pazaru rešiće niz značajnih pitanja, kažu nadležni.

Bezbednost građana, human i odgovran tretman pasa lutalica i ekonomska dobit – glavne su karakteristike projekta izgradnje prihvatilišta za pse i mačke lutalice u Novom Pazaru. Ocenio je to član Gradskog veća zadužen za urbanizam, izgradnju i stanovanje Aladin Zećirović.

“Izgradnja objekta je izuzetno značajan korak u humanom i odgovornom tretmanu pasa lutalica. Najbitnije je da ćemo na ovaj način imati značajan pomak u smanjenju broja oštećenih građana od ujeda pasa lutalica. Grad više neće imati potrebu za angažovanjem privatnih firmi u cilju rešavanja problema, što je izuzetno važno sa ekonomskog stanovišta”, rekao je Zećirović.

Podsetio je da je izgradnja azila za pse i mačke lutalice u Novom Pazaru započeta još 2020. Godine. Tada su, kaže, urađeni grubi građevinski radovi i upravna zgrada, čime su se stekli uslovi za nastavak radova. Druga faza radova, ističe, teče planiranom dinamikom.

Trenutno su aktuelni radovi na unutrašnjosti i na  uređenju spoljašnosti objekata. Odrađene su vodovodne i kanalizacione instalacije u samom objektu, rezervoari za vodu, kompletni fasaderski radovi.

Izvođač radova, vrednih 24 miliona dinara bez PDV-ea je DS iskop gradnja, Finansijeri su Grad Novi Pazar i Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj, koje je za ove namene izdvojilo 14 miliona dinara.

 

Podeli