DruštvoVesti

Ekonomsko osnaživanje žena

U Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka SEDA održano je prvo karijerno savetovanje za žene. Ovaj sastanak realizuje se u sklopu projekta “Inkluzivna podrška održivoj zajednici”.  Ovo je projekat koji grad Novi Pazar sprovodi uz podršku GIZA. Partneri na projektu su MHD „Merhamet Sandžak i Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA.

Ekonomsko osnaživanje žena u Novom Pazaru jedno je od bitnih stavki nacionalne strategije za zapošaljavnje kao i strategije održivog razvoja grada Novog Pazara.  Upravo je i projekat „Inkluzivna podrška održivoj zajednici“ namenjen svim ženama koje žele da unaprede svoju karijeru, istakla je rukovodilac sektora za obrazvoanje mladih i inovacija u SEDI Amela Lukač Zoranić.

„Danas krećemo sa modulima, odnosno realizacijom karijernog savetovanja za žene. Ovo je jedna izvanredna prilika kojom želimo da  upravo žene u Novom Pazaru budu prepoznatljive na tržištu rada, da unaprede svoje veštine, svoja znanja i da dobiju bolje mogućnosti za bolju budućnost“,  rekla je za RTV Novi Pazar Lukač Zoranić.

Ovaj projekat nije namenjen za žene koje su već preduzetnice i imaju razvijen posao već, prema rečima Lukač Zoranić, za sve one žene koje žele da tek pokrenu neki posao, a ovakva predavanja će im olakšati da se opredele za najbolje.

„Sa nama su danas gospođe koje žele da saznaju nešto više, prvenstveno o sebi, o svojoj karijeri. Da preispitaju svoje karijerne ciljeve. Da rade na unapređenju znanja i veština. Da donesu odluku koja je to karijera čime bi one želele da se bave u budućnosti. Odnosno, da li žele da unaprede veštine koje već oposeduju ili da potpuno krenu iz početka i okrenu se nekom novom poslovanju“, kazala je Lukač Zoranić.

Projekat „Inkluzivna podrška održivoj zajednici „ sprovodi grad Novi Pazar uz podršku GIZA a partneri na projektu su MHD „Merhamet Sandžak i Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA.

 

Alma Ademović

 

 

 

Podeli