KulturaVesti

Izašao 46. broj Novopazarskog zbornika

Izašao je iz štampe novi, 46. Broj Novopazarskog zbornika. To je jedini naučno stručni časopis na ovim prostorima i šire, koji izlazi u kontitnuitetu punih 46 godina. Čitalačkoj publici uskoro će biti dostupan i u digitalnom formatu.

Među koricama novog 46. broja Novopazarskog zbornika mogu se pročitati naučno-stručni radovi iz oblasti istorije, arheologije, umetnosti, a ove godine i iz oblasti obrazovanja. Među afirmisanim autorima su i radovi mladih istraživača.

”Ovaj novi broj je poseban po mnogo čemu. Redakcijski odbor izdvojio je 14 najznačajnijih radova iz različitih oblasti. Pred čitalačkom publikom je ozbiljan dar u rukama, jer se radi o odličnim radovima. Među poznatim autorima je istoričar Safet Bandžović koji je dostavio rad ”Sandžak i konstituisanje Jugoslavije od 1943. – 1945”. Radovi iz oblasti arheologije odnose se na novija istraživanja o neolitskoj figurini staroj oko sedam hiljada godina, ali o istraživanjima severne trabije Novopazarske tvrđave. Nadam se da će čitaoci uživati u ovom broju”, izjavio je direktor Muzeja Ras Elmir Habibović.

Naučno-istraživačka dela najnovijeg broja Novopazarskog zbornika uskoro će biti dostupna i u digitalnom format na sajtu Muzeja. Očekuje se i promocija 46. broja, a naredni, 47. je već u pripremi.

Podeli