DruštvoVesti

Proslava za najstarije Novopazarce

Zvanično najstariji stanovnici Novog Pazara su Stanislava Jelić (99) i Halil Rizvanović. U njihovu čast (97) Udruženje boraca narodno – oslobodilačkog rata Novi Pazar upriličilo je malu svečanost na kojoj su svojim drugarima poklonili torte i prigodne darove.

Za baka Stanislavu život dug skoro jedan vek bio je pun lepih situacija.

– Zadovoljna sam! Trudila sam se da uvek činim dobra dela. Imam dvoje dece, šestoro unučadi, srećna sam. Šetam, ništa ne radim po kući, sada bih mogla da uživam u životu, ali me izdaje snaga polako. No, ne mogu da se požalim – kaže Stanislava.

Recept za dug život, kaže, ne postoji, ali ipak ima par saveta.

” Budite sa svima dobro. Budite nasmejani, volite sve ljude! Ne preterujte ni u čemu, uživajte u životu – uz osmeh kazuje Stanislava i nada se da će “u istom  sastavu” dočekati i 100. rođendan.

Sličnu priča ima i njen nešto mlađi vršnjak – Halil Rizvanović. On je napunio 97 godina i sa druge strane mnogo je realniji od Stanislave.

“Budite realni u životu, ne živite u iluzijama. Radite što bolje umete sve čime se bavite ali najbitnije je da budete dobri ljudi. Pokažite jedni drugima, volite se, zaboravite na mržnju” – mudro zbori Halil učesnik Drugog svetskog rata.

K.R.

Podeli