DruštvoVesti

“Golija” za Nedeljka Komatinu

 Koncert koji će u subotu, 23.marta od 19 sati u Koncertnoj dvorani Doma kulture u Novom Pazaru održati KUD “Golija”, biće posvećen mladom sugrađaninu Nedeljku Komatini. On se još uvek nalazi na lečenju u Londonu i njevo zdravstveno stanje je loše.

Za njegovo lečenje i boravak roditelja u Londonu treba dosta novca, a ovo je jedan od načina da se ovoj porodici pomogne.

“Pozvao bih sve sugrađane da u subotu dođu na naš koncert i da napunimo salu. Tako ćemo skupiti više novca jer ćemo sav prihod od prodatih ulaznica dati za Nedeljkovo lečenje. Upravo je mesec posta, kako za Bošnjake tako i za pravoslavne vernike. Ovo je mesec kada svi činimo mnogo više dobrih dela nego inače, iako smo mi i bez toga nadaleko poznati kao human narod. Zato je ovo  prilika da to još jednom pokažemo”, kazao je umetnički rukovodilac KUD “Golija” Dejan Milunović.

Na koncertu će se te večeri publici predstaviti preko 200 igrača. Igrači će prikazati 14 koreografija, a oko organizacije i detalja da sve to bude kako treba, zadužen je direktor KUD-a Goran Asović sa saradnicima.

“Najvažnije nam je da publika bude zadovoljna i da mi opravdamo naš cilj da ovim koncertom pokažemo, ne samo svoje umeće, već i po ko zna koji put i humanost. Ponosan sam na svoje igrače, a našem Nedeljku želim da istraje, ozdravi i ako Bog da, da se što pre vrati u Novi Pazar”, rekao je direktor KUD “Golija”, Goran Asović.

Građani koji budu u mogućnosti da daju još novca, mogu to učiniti jer će na veče koncerta u foajeu Kulturnog centra biti postavljene kutije. Inače, kutije za prikupljanje novca za Nedeljkovo lečenje nalaze se još i u spicari kod Satka u centru grada i u menjačnici na Šestovu, kod kružnog toka.

Biljana Veljović

Podeli