DruštvoVesti

Besplatna banja za 420 penzinera

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije ove godine ostvario je rekordno veliki broj penzionera iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina, ukupno 420 što je za sto više u odnosu na prošlu godinu.

Osim rekordnog broja penzionera sa područja koje pokriva novopazarska Filijala PIO fonda, koji su ostvarili pravo na besplatnu regabilitaciju u banjama Srbije, ove godine to pravo ostvaruju i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica.

”Pravo na besplatnu banjsku rehabilitaciju ostvarilo je 100 penzionera više u odnosu na prošlu godinu, što je dobar podatak za našu filijalu. To znači da se izdvaja više novca za naše penzionere koji će moći da koriste sve povoljnosti banjskih lečilišta”, izjavio je direktor Filijale PIO fonda u Novom Pazaru Mirsad Abdurahmanović.

Podsetio je da je na nivou Srbije od 60 hiljada prijavljenih penzionera pravo na besplatnu rehabilitaciju ove godine ostvarilo je njih 21 hiljada i petsto.

Spiskovi sa imenima penzionera koji su ostvarili pravo na besplatnu reahbilitaciju dostavljeni su banjama širom Srbije. Početak banjskog lečenja korisnika očekuje se krajem ovog meseca. Takođe, iz Filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje najavljuju da će i ove godine biti obezbeđena pomoć za penzionere za najnižim primanjima.

 

Podeli