Poslednje

Bačevac: SDP podržava izbor Ane Brnabić za predsednicu Narodne skupštine

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac u današnjem obraćanju u Narodnoj skupštini izjavio je da će SDP podržati izbor Ane Brnabić za predsednika Narodne skupštine i istakao da je Ana Brnabić kroz svoj rad kao predsednik vlade pokazala veliki nivo razumevanja za pitanja manjinskih naroda i manjinskih grupa.

„Osoba koja rukovodi ovim parlamentom, mora biti istinoljubiva, pravedna i spremna na kompromis. Nadasve mora znati da sluša, imati razvijenu kulturu slušanja u dijalogu i biti osetljiva na tuđe inicijative i tuđe ideje“ izjavio je Bačevac.

Bačevac je podsetio da kada su zbog epidemijskih mera bili zatvorenilokali, Ana Brnabić na zahtev Odbora za ljudska i manjinska prava čiji je Bačevac bio predsednik, izašla je u susret muslimanima u Srbiji i u vreme Ramazana omogućeno je da lokali budu otvorene u odgovarajuće vreme.

Bačevac je naglasio da jedna od najbitnijih osobina za predsednika Narodne skupštine je osetljivost za druge stavove, za težnje drugih i za posebnosti drugih, i to je što nešto što naš, odnosno kandidat naše kompletne koalicije, gospođa Brnabić, ima.

„Temelj demokratske slobode je spremnost jednog političara da veruje da su drugi možda pametniji od njega. Ova izjava britanskog premijera Klementa Atlija mora biti vodilja našeg zajedničkog rada, da bi stvorili bolju i prosperitetniju Srbiju, i da bi ovaj parlament zadobio mesto kako zaslužuje i kako treba da bude,“ zaključio je Bačevac.

 

 

 

Podeli