DruštvoVesti

Naučno popularna radionica za talentovanu decu

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje danas je održana naučno popularna radionica za usavršavanje na polju informatike, usmerenu ka talentovanim učenicima osnovnih škola i njihovim nastavnicima.  Predavanje su održali direktor Centra za talente iz Pančeva prof. dr Dragoljub Cucić i programer Stefan Đorđević.

Regionalni centar za stručno usavršavanje godinama u nazad organizuje razne obuke, radionice i predavanja. Novina u ovom centru je što se ove godine pridružio Regionalnom centru za talente Srbije. Povodom toga je održana prva radionaica za učenike i nastavnike osnovnih škola sa ciljem da se motivišu da se bave informatikom i poboljšaju svoja znanja iz ove oblasti, kazao je direktor Regionalnog centra za stručno usavršavanje Novi Pazar Hajdurin Hajrović.

„Mi kao javna ustanova pomoćićemo svakom detetu koje želi da se usavršava i razvija iz bilo koje naučne oblasti. Danas je tema informatika ali u budućnosti će biti i iz svih oblasti prirodnih i društvenih nauka“, kazao je Hajrović.

Direktor Centra za talente „Mihailo Pupin“ iz Pančeva prof. dr Dragoljub Cucić objasni je prisutnima čime se bavi njihov centar i predstavio najboljeg njihovog člana koji je počeo sa 10 god kao polaznik a sad je vrhunski programer.

„Naš centar se ističe po tome što imamo stalnu školu svih mogućih disciplina i prirodnih i društvenih. Ja sam započeo sa matematikom posle sam prešao u programiranje i nastavio sam tim putem. Moja želja danas je da predstavim to iskusto sa obe strane katedre“, kazao je za RTV Novi Pazar programer Stefan Đorđević.

Kako je istakao direktor Regionalnog centra za stručno usavršavanje Novi Pazar Hajdurin Hajrović ovo je samo početak rada centraza talente a u budućnosti će se obuhvatiti kako društvene tako i prirodne nauke. Kako je rekao radionice su besplatne i a svako dete koje želi da se usavršava u polju nauke je dobrodošao.

 

 

 

 

Podeli