DruštvoVesti

Humani studenti Učiteljskog fakulteta u Novom Pazaru

Studenti Učiteljskog fakulteta u Novom Pazaru još jednom su pokazali da ih humanost krasi i da to prenose sa generacije na generaciju . Ovoga puta su obradovali poklonima decu koja se leče na Dečijem odeljenju Opšte bolnice i tako im bar malo ulepšali dan.

“Mi smo, kada su ovakve humanitarne akcije u pitanju, uvek imali podršku naših profesora, tako da mi je mnogo drago što smo danas zajedno poklonima ulepšali dan mališanima koji se leče ovde na Dečijem odeljenju”, kazala je studentkinja druge godine Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača, Emina Retkoceri.

Profesorica ovog fakulteta doktorka Filduza Prušević Sadović ponosna je na svoje studente i ističe da oni treba da budu primer ostalima u gradu. “Mi nismo lekari, ne lečemo na taj način ove male pacijente, ali ih lečimo na ovaj način, pažnjom, druženjem i poklonima koji ih uvek obraduju”, kazala je ona.

Zahvalnost pre svega za pažnju pa i za poklone, za ovaj lep gest, izrazile su načelnica i glavna sestra Dečijeg odeljenja dr Hadija Tokovič i Muamera Zahirović Jahović. Obe su rekle da ovakvi gestovi pokazuju da je omladina Novog Pazara uvek nastavljala tradiciju humanosti i pohvalile studene koji će upravo sutra, po završetku studija, raditi sa decom.

Biljana Veljović

Podeli