DruštvoPoslednjeVesti

HO “One nation” i MHD “Merhamet Sandžak” podelili 100 humanitarnih paketa

Muslimansko humanitarno društvo  “Merhamet Sandžak” i humanitarna organizacija “One nation” iz Velike Britanije nastavljaju  da brinu o Novopazarcima slabijeg materijalnog stanja. I ovog meseca njima su podeljeni paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama. U susret Ramazanu takođe su podelili i 100 slatkih paketića za decu.

Merhamet Sandžak, humanitarna je organizacija koja se trudi da u granicama svojih mogućnosti svim građanima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na veru i naciju, pomogne na razne načine i koliko-toliko olakša uslove za život. U ovoj humanoj misiji najviše im pomaže Humanitarna organizacija “One nation” iz Velike Britanije koja već godinama u nazad pomaže na brojne načine, istakao je predsednik MHD “Merhamet Sandžak” Ismet Suljević.

“Kao i svakog meseca i ovog, posebno uoči meseca Ramazana, podelili smo 100 humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima. To je donacija našeg stalnog donatora Humanitarne organizacije“One nation”. Još jedna podela biće u toku dana gde ćemo podeliti 100 slatkih paketića za decu koje takođe finansira HO “One nation””, kazao je predsednik MHD “Merkamet Sandžak” Ismet Suljević.

Suljević je takođe iskoristio priliku da se zahvali svima koji su izašli u susret i dozvolili da se postave humanitarne korpe u kojima će svako, koliko je u mogućnosti donirati nešto.

“U toku je ramazanska akcija gde smo postavili humanitarne korpe u većim marketima i prodavnicama. Zahvaljujem se svima koji su nam izašli u susret i na  taj način obezbedili da se prikupi još namirnica, školskog pribora i garderobe za sve one kojima je pomoć potrebna”, kazao je Suljević.

“One nation” i “Merhamet Sandžak”, u toku meseca Ramazana, pored humanitarnih paketa obezbediće i iftare za one koji ne budu u finansijskoj mogućnosti da ih obezbede.

“Još jedna donacija od HO “One nation” biće, da ćemo svakog dana deliti po 35 iftara za sve one koji poste a nemaju dovoljno uslova da obezbede kvalitetan obrok”, dodao je Suljević.

Kako su najavili iz Muslimanskog humanitarnog društva “Merhamet Sandžak” u toku Ramazana organizovaće se još akcija a sve u cilju poboljšanja materijalnog stanja onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Alma Ademović

Podeli