SvetVesti

Gaza: Od 7. oktobra ubijeno je 30.717 Palestinaca

U smrtonosnoj ofanzivi za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine ubijeno je 30.717 Palestinaca, saopštilo je u srijedu Ministarstvo zdravlja Gaze.

U saopštenju se dodaje da je u napadima koji su u toku povrijeđeno 72.156 Palestinaca.

Prema podacima Ministarstva u posljednja 24 sata izraelska vojska počinila “devet masakra širom Pojasa Gaze, pri čemu je ubijeno 86 ljudi, a 113 je ranjeno”.

“Mnogi ljudi su još uvijek zarobljeni pod ruševinama i na putevima i spasioci ne mogu doći do njih”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo i da je izraelska vojska do sada ubila 348 zdravstvenih radnika i uhapsila 269 među kojima su i direktori bolnica na sjeveru Pojasa Gaze i u Khan Younisu na jugu.

Za genocid optuženi Izrael je pokrenuo smrtonosnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon Hamasovog prekograničnog napada 7. oktobra.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Anadolu

Podeli