DruštvoVesti

Ozvaničen početak korićenja reka Jošanice, Trnavice i Raške

Ozvaničen je početak radova na uređenju rečnih tokova, odnosno korićenju rerka Jošanice, Trnavice i Raške. Početku radova prisustvovali su predstavnici Javnog preduzeća „Srbijavode“, Svetske banke, konzorcijuma angažovanog na izvođenju radova, a u pratnji domaćina, delegacije Novog Pazara predvođene gradonačelnikom Nihatom Biševcem, javlja Radio televizija Novi Pazar.

Projekat podrazumeva izgradnju korita reka Raške, Jošanice i Trnavice u dužini oko 7.200 metara a vrednost radova iznosiće 25 miliona evra. Najpre će raditi na izgradnji korita reke Jošanice u dužini od 1013 metara, od Sportskog centra “Šutenovac” nizvodno do ušća u Trnavicu. Rok za završetak korićenja reke Jošanice je avgust 2024. godine.

Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je nakon zvaničnog početka radova kako je ovo jedan od najvrednijih, a za stanovništvo čije su kuće u naseljima u blizini rečnih tokova jedan od najvažnijih projekata.

Radove na korićenju reka izvodiće tročlani konzorcijum koji čine “Milenijum tim”, “Jadran” i “HSV”. Ukupna vrednost definisana ugovorom je blizu 25 miliona evra, 13,8 miliona evra za korićenje Raške, 7,8 miliona evra za uređenje obale Trnavice, a 3,3 miliona evra za radove na korićenju Jošanice.

Podeli