DruštvoVesti

Bolnica dobila najsavremeniji kolonoskopski aparat

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja, Opšta bolnica Novi Pazar dobila je najsavremeniji kolonoskopski aparat. Vrednost aparata je 16.350.000 dinara. Uz ovaj aparat biće u velikoj meri olakšani pregledi i kopmpletnija dijagnoza.

 

Dotrajali kolonoskop na kome su se preko dve decenije obavljali pregledi u kabinetu gastroenterologije, i koji poslednju godinu dana nije bio u funkciji, zamenjen je novim najsavremenijim kolonoskopskim aparatom. Šef kabineta specijalista interne medicine doktor Sabir Sagdati kaže da je sada u velikoj meri olakšan rad i da će pacijenti koji su dugo čekali pregled sada brže doći na red.

“Mi smo Kabinet gastroenterologije formirali davne 2003. godine i od tada do sada obavili smo oko 20 hiljada gornjih digestivnih endoskopija odradili i oko 8 hiljada kolonoskopija. Aparat je dotrajao i naravno da je trebalo kupiti novi. Mi smo ušli u program za revitalizaciju, konkurisali i dobili ovaj veoma značajan aparat”, kazao je šef kabineta gastroenterologije specijalista  interne medicine doktor Sabir Sagdati.

 

 

 

Iako zbog izgradnje Kliničko-bolničkog centra lekari i zaposleni  trenutno rade otežanim uslovima, menadžment Opšte bolnice Novi Pazar ipak se trudi i ulaže napore na svaki mogući način da upravo taj rad olakša kpoliko je moguće, a pacijenti dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Biljana Veljović

Podeli