DruštvoKulturaVesti

Forum žena SDP-a organizuje tribinu – Jezik, kolijevka identiteta

‘’Jezik, kolijevka identiteta’’, naziv je tribine koju sutra 21. februara, na Međunarodni dan maternjeg jezika, organizuje Forum žena Sandžačke demokratske partije. O ovoj važnoj temi na tribini će govoriti stručni i kompetentni predavači. Događaj će biti organizovan u svečanoj sali Kultrunog centra Novi Pazar sa početkom od 20 časova.

”Kako je za nama perod od cele jedne decenije, u kom egzistira nastava na bosanskom jeziku kroz predskolsko, osnovno i srednje obrazovanje, a nažalost još uvek se postavljaju odredjena pitanja, rešile smo da ovoj temi posvetimo posebnu pažnju. Na tribini ćete imati priliku da čujete šta na temu ”Jezik, kolijevka identiteta” imaju da kažu četiri žene, koje su zasigurno svojim radom dale, i dalje daju ogroman doprinos celokupnom sistemu obrazovanja na bosanskom jeziku”, izjavila je predsednica Foruma žena Sandžačke demokratske partije Alma Šarenkapić.

Naglasila je da da će na tribini govoriti one koje su sinonim za nastavu na bosanskom, kao maternjem jeziku. Među njima su: profesorica, predsednica Udruženja za bosanski jezik Melida Rebronja, profesorica Timka Malić takodje iz Udruženja za bosanski jezik, kao i većnice u Bošnjačkom nacionalnom vijeću direktorka OŠ ”Đura Jakšić” Sanela Medjedović, i doktor pedagoških nauka Fatima Kriještorac. Navela je da su ciljna grupa su svi oni koji imaju bilo kakve nedoumice po pitanju implementacije kroz školski sistem, ali i upošte po pitanju kulture negovanja maternjeg jezika.

”Pozivamo sve zainteresovane roditelje, učitelje, nastavnike, profesore, sve građane da dodju, da razgovaramo o maternjem jeziku,  identitetu i njihovoj medjusobnoj uslovljenosti i povezanosti. Jezik jeste kolijevka identiteta, kako nacionalnog tako i ličnog, što će biti i poruka sutrašnje tribine”, kaže Šarenkapić.

A u cilju afirmacije bosanskog jezika, tribina će, kako je najavljeno, osim stručno-edukativnog imati i kulturno-zabavni karakter.

Podeli