HronikaVesti

VJT: Pokrenuta istraga protiv osumnjičenog S.Z. zbog teškog ubistva

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je da je donošenjem naredbe o sprovođenju istrage, pokrenulo istragu protiv tri osumnjičena lica, i to protiv S.Z. (1997) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo iz čl.114. st.1. tač.1.

Krivičnog zakonika, protiv E.Dž. (2005) iz Sjenice zbog krivičnog dela Neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela iz čl.331. st.2. Krivičnog zakonika i protiv E.H. (1984) iz Novog Pazara zbog krivičnog dela Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl.333. st.3. Krivičnog zakonika.

Nakon saslušanja, protiv S.Z., E.Dž. i E.H. je predložen pritvor, koji je prema E.Dž. i E.H. određen od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Pazaru u trajanju do 30 dana koji im se računa od 10. februara 2024. godine kada su lišeni slobode, dok je pritvor u odnosu na S.Z., koji je u bekstvu, određen od strane istog suda i računaće se od dana i časa lišenja slobode i prema njemu je doneta naredba kojom se naređuje izdavanje poternice.

Izvor: VJT

Podeli