Društvo

Nihat Biševac stari-novi gradonačelnik Novog Pazara

Na Prvoj sjednici Skupštine  Novog Pazara, Nihat Biševac ( SDP ) aktuelni predsjednik privremenog organa Grada ponovno je izabran za gradonačelnika. Za njegovog zamjenika izabran je Vladimir Marinković (SNS).

Članovi Gradskog vijeća Grada Novog Pazara su Denisa Curić, Vahidin Melajac, Albin Šabotić, Ensar Škrijelj, Aladin Začirović, Latif Džerlek, Nikola Jolović, Tihomir Ratković i Nikola Milenković.

Njima je povjerenje, tajnim glasanjem, dalo 24 odbornika .

,,U svoje ime želim da se zahvalim svima, kako građanima Novog Pazara, tako i vama odbornicima, na povjerenju koje ste nam ukazali. Trudićemo se da u postojećim okolnostima, u okruženju i situaciji, opravdamo povjerenje i podršku koje smo dobili. Još jednom veliko hvala,, rekao je Nihat Biševac, nakon imenovanja za gradonačelnika.

 

Nihat Biševac, rođen 9. januara 1964. u Novom Pazaru, je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Prištini. Tokom svoje karijere istakao se obavljajući visoko odgovorne funkcij:  profesor u Ekonomskoj trgovinskoj školi, direktor Sportskog saveza Novi Pazar i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.  Nihat je stekao zvanje sportiste Novog Pazara 1989. godine, a funkciju gradonačelnika obavljao je u dva mandata od 2016.godine.

Na sjednici Skupštine Grada Novog Pazara, potvrđeni su mandati odbornika, Maidi Baltić, Merfidu Kamešničaninu Banetu Milosavljeviću.

Izabrani su članovi Administrativno-mandatne komisije: Senada Totić – predsjednik, Nermina Šaćirović – zamjenik predsjednika, Merfid Kamešničanin, Semir Madžgalj i Veljko Sretković – članovi. Također, izabrani su i članovi Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja: Hidajet Plojović – predsjednik, Džemil Divanefendić – zamjenik predsjednika, te Enis Zeković, Esma Ljajić i Predrag Mutavdžić kao članovi.

Podeli