DruštvoVesti

Počela podela konstrukcija za plastenike poljoprivrednicima novopazarskog kraja

Počela je podela konstrukcija za plastenike u novopazarskom kraju. Ova oprema kupljena je sredstvima iz budžeta Noovg Pazara opredeljenim za razvoj poljoprivrede u 2023. godini.

Nakon folija poljoprivrednim proizvođačima podjeljene su i kvalitetne konstrukcije za plastenike. Ova značajna oprema kupljena je sa 70% sredstava koja se iz gradskog budžeta izdvajaju za unapređenje poljoprivrede, a 30% izdvojili su poljoprivrednici. Predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić rekao je da će plastenike dobiti 73 gazdinstva, a da je ukupna vrednost 4.433.800 dinara.

Osim što je izvršio potrebnu kontrolu kvaliteta konstrukcija savetodavac Smail Ejupović razgovarao je sa poljoprivrednicima i o plasteničkoj proizvodnji.

Ova nabavka za poljprivredna domaćinstva velika je olakšica kućnom budžetu. Naglašeno je da će poljoprivrednicima koji budu bilježili uspjehe u plasteničkoj proizvodnji u narednom periodu biti uručeni i veći plastenici, kako bi proizvode mogli da plasiraju na tržište i tako zarađuju.

Podeli