DruštvoServisne informacijeVesti

Bez vode zbog sanacije kvara

Zbog radova na vodovodnoj mreži stanovnici Ulice Stevana Nemanje i naselja Šestovo u prepodnevnim satima bili su bez vode. U pitanju je planirano isključenje vode, a sanacija kvara, kako kažu nadležni, nije uticala na kvalitet vode.

Ovo se može nazvati jednom od manjih intervencija koje obavljaju radnici JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’, i u slučajevima kada za to nisu nadležni – objašnjava direktor tog preduzeća Gradimir Nedeljković.

Naglašava da ovakve situacije nisu česte, ali da se ipak dešavaju. Kako kaže, kvar se brzo sanira, ali zbog nedostatka odgovarajućeg broja ventila za parcijalno isključenje korisnika sa mreže, bez vode ostaje veći broj građana.

Nedeljković kaže da je i ove godine planirana ugradnja ventila na nekoliko mesta, kako bi što manji broj građana ostajao bez vode zbog sanacije manjih kvarova na mreži.

”Mi smo pre dve godini uradili rekonstrukciju u centru grada kod Lučne zgrade. Ranije je zbog ovakvih situacija mnog više ljudi ostajalo bez vode. Još treba raditi na tome”, kaže Nedeljković.

Ističe da sanacija kvara nije uticala na kvalitet vode.

”S obzirom da su u pitanju kvarovi manjeg obima, ovde nema uticaja na kvalitet vode. To se obično dešava kod većih profila kada može da dođe do ulaska prljave vode u cevi. Mi tada radimo ispiranje, tako da kvalitet vode nikada nije upitan. Može doći do blagog zamućenja i u tom slučaju treba pustiti slavinu da isteče par minuta”, kaže Nedeljković.

Podeli