PolitikaVesti

Odbornici opozicije napustili sednicu

Tokom glasanja za predsednika Skupštine grada Novog Pazara predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP)  napustili su konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta.

Predsedavaju─çi, najstariji odbornik Jonuz D┼żankovi─ç (SPP) kazao je da “donosi odluku da se izborna skup┼ítina odr┼żi za mesec dana”,┬á bez predloga odbornicima i ne┬á pozivaju─çi odbornike da glasaju za takvu odluku.

Nakon toga je usledio “performans” njegove stranke. Odbornici su iza┼íli do govornice sa transparentom “nemate izborni legitimitet”.

Potom su  napustili sednicu.

Nakon verifikacije mandata skup┼ítinsko zasedanje napustili su predstavnici SDA Sand┼żaka.

Konstitutivnoj sednici ne prisustvuje lider i nosilac liste SDA Sand┼żaka Sulejman Ugljanin koji je, kako saznaju meiji, odbio da prihvati odborni─Źki mandat. Pored njegovog nije potvr─Ĺen ni mandati Emina ─îeli─ç umesto njih su verifikovani drugi mandati SDA Sand┼żaka.

Sednica je nastavljena sa 24 odbornika, koji su formirali parlamentarnu ve─çinu.

Sednicom je nastavio da predsedava Latif ─Éerlek iz SDP, najstariji odbornik koji trentno prisustvuje konstitutivnoj sednici.

Odbornici su doneli odluku da se ponove izbori za predsednika Skupštine grada Novog Pazara.

Ve─çinu u Skup┼ítini Novog Pazara ─Źini 19 odbornika Sand┼ża─Źke demokratske partije i pet koalicije Srpske napredne stranke, Socijalisti─Źke partije Srbije i Srpske radikalne stranke, dok ─çe u opoziciji biti 12 odbornika Stranke pravde i pomirenja, 10 Stranke demokratske akcije (SDA) Sand┼żaka i jedan Gra─Ĺanskog pokreta Sand┼żaka┬á (GPS).

 

https://youtu.be/f_xxiJ0FmOY

Podeli