DruštvoVesti

Bogata ponuda na novopazarskoj zelenoj pijaci

Novopazarska zelena pijaca nudi bogatu ponudu voća i povrća ali brojnih drugih stvari. Lepo vreme izmamilo je novopazarce koji su prošetali do pijace u potrazi za domaćim proizvodima.

Sunčano i lepo vreme izmamilo je novopazarci da izađu i obiđu zelenu pijacu. Iako nije pijačni dan na pijaci je bilo dosta kupaca koji su navikli da dođu i kupe po nešto.

Novopazarska zelena pijaca bogato je snabdevena kako voćem tako i povrćem. Kupaca je dosta ali je prodaja slaba ističu prodavci. Međutim, ima i onih kod koga je prodaja dobra.

“Nekoliko dana nisam radio zbog niske temperature koja je bila 15 stepeni ispod nule, jer što se otkrije roba trenutno mrzne. Kupaca ima ali prodaja je slaba. Trenutno je spanać aktuelan ali mu je i cena visoka. Uvozni iz Turske je 300 dinara dok je naš domaći 400 do 500 dinara i kupuje se po pola ili kilogram”, kazao je prodavac Safet Demirović.

“Imamo svega i cene su dobre. Mrezga je 1000 dinara imamo i dobre suve šljive, šargarepa i cvekla po 100 dinara, paprika je malo skuplja i košta 350 dinara. Paradajiz od 250 do 300 dinara, krompir 120, luk od 100 do 150 dinara”, kazao je prodavac Hivzo Salihović.

“Kod mene je sve domaće i prirodno. Još uvek imamo bundi, tu je i šipurak, prasa, kupus, jabuka. I kod mene je prodaja solidna s obzirom na ovo hladno vreme”, istakao je za RTV Novi Pazar Faruk Tale Plojović.

Pored voća i povrća na novopazarskoj pijaci može se naći i brojnih drugih stvari. Ukoliko ste zainteresovani za tradicionalne stvari poput bakarnih džezvi i šoljica, leuha i satova ovde možete pronaći sve to i mnogo više.

“Ja pokušavam da očuvam duh stare čaršije i stvari iz tog vremena. To su leuhe, satovi sa leuhama, bakarno posuđe, privesci, magneti i još mnogo toga. Pokušavamo da napravimo cene prema trenutnoj finansijskoj situaciji ali prodaja je slaba. Dok je bilo naših ljudi koji su došli iz inostranstva bilo je baš dobro a sada je skroz opala prodaja”, kazao je prodavac suvenira Sadik Rešović.

Ukoliko ste od onih koji su navikli da kupuju na pijaci, svakog dana možete pronaći bogatu ponudu kako hrane, tako i garderobe, obuće ali i mnogih drugih stvari.

Alma Ademović

 

Podeli