DruštvoVestiZanimljivosti

Odmori i putovanja – Gde je najbolje otputovati?

Naredni meseci donose dosta neradnih dana i praznika, pa i pitanje gde otputovati. U ponudi je mnogo destinacija od onih širom Srbije i evropskih gradova do Antalijske regije, Grčke i Egipta.

Pred nama su brojni neradni dani u februaru, martu pa u maju. Koliko novopazarci vole da putuju ali i koje su to popularne destinacije kazala nam je vlasnica Turističke agencije ZNAK Nereska Biberović.

„Vole da putuju, sve više i više preko cele godine. Ranije, pre nekoliko godina, to je bilo baš i nezamislivo toliko putovati. Sada preko cele godine ima putnika koji žele da upoznaju nove destinacije, i mislim da je ta kultura putovanja veoma dobra što se tiče samog Novog Pazara i šire naravno. Ako gledamo kao turističke posete evropskih gradova to su uglavnom Beč, Budimpešta, Prag, Milano, Rim, kompletna Italija, Ohrid, Bosna, sada je bio aktuelan i Zagreb i Ljubljana, svuda se putuje“, kazala je Biberović.

Kada je u pitanju letovanje postavljaju se uvek ista pitanja, „Gde ćeš na letovanje? Kada je pravo vreme rezervisati aranžman i koje su to najbolje destinacije? Mnogi su već počeli sa rezervacijama dok se neki još razmišljaju. Ovo su neki od gradova koje možete posetiti.

„Sarimsakli, koji je uvek aktuelan i najpovoljniji i najaktuelniji. Novopazarci ga vole i nekako je on najjeftinija destinacija ako gledamo i kroz novčana sredstva kojima raspolažu. Naravno tu je i Antalijska regija, gde su Alanja, Kemer, Side, Belek, gde su vrlo popularne cene, odnosno da su popusti uračunati u ranom bukingu. Tada je najbolje uraditi rezervacije i iskoristiti te ne tako male popuste koji se kreću od 20, 30 pa čak i 40% u odnosu na sezonu koja predstoji.

Koju od destinacija će te odabrati, kako za predstojeće praznike tako i za letovanje na raspolaganju su vam turističke agencije koje će vam u svemu pomoći. Da li će te se odlučiti za neki od evropskih gradova ili Antalijski deo, Grčku ili Egipat odlučite sami.

Alma Ademović

 

 

Podeli