DruštvoVesti

Cena drva nepromenjena, prodaja slaba

Novopazarska pijaca kabaste robe dobro je snabdevena svim vrstama ogrevnog drveta. Za metar drva sada je potrebno izdvojiti 60 evra dok za metar cepkanih 70 evra.

Zima nam je odavno došla ali ne i zimske temperature. Snega gotovo da i nije bilo. Ipak početak januara doneo je i prvi sneg ali i hladnije dane. Pitali smo novo pazarce da li su obezbedili na vreme drva i da li su imali veću potrošnju proteklih dana.

“Ja sam obezbedio na vreme drva i imaću do kraja zime”. “Imam dosta drva, ali ovih nekoliko dana baš smo potrošili dosta, pitanje je ako potraje zima da li ćemo imati dovoljno”. “Ja koristim pelet i kod mene je pravilo jedan džak bilo toplo ili hladno”, ovo su neki od odgovora koje smo dobili od naših sugrađana.

Zbog neuobičajeno visokih temperatura, ali i slabe kupovne moći stanovnika opala je potražnja za ogrevom, ističu prodavci. Kako kažu kupuje se po metar dva.

“Danas je mnogo manje kupaca u odnosu na ranije godine. Razlog je, po mom, mišljenju besparica, ko je imao on se na vreme obezbedio ko nema ovako kupuje po malo. Sada za metarsko drvo treba da izdvojite 60, trupce 65 a cepkana 70 eura. Najbolja je prodaja u maju i junu a sada samo dopunjavaju kome nije dostiglo drva”, kazao je prodavac Šećer Mustafić.

Iako je sada sve više onih koji se greju na struju ili na pelet dosta je onih koji su ostali verni drvima. Tako da svi oni koji nisu na vreme obezbedili ogrev, pijaca kabaste robe je snabdevena kako hrastovim  tako i bukovim drvima.

https://youtu.be/Rtq3JdU7z1s

Alma Ademović

 

 

 

Podeli