DruštvoVesti

KUD “Mladih” za Nedeljka Komatinu iz Novog Pazara

Nedeljko Komatina iz Novog Pazara zbog teške i retke bolesti kancera krvnih zrnaca nalazi se na lečenju u Londonu. Tamošnji lekari bore se za njegov život. Lečenje je jako skupo, a pritom su i dodatni troškovi veliki. KUD “Mladih” odlučio je da organizuje humanitarni koncert koji će biti održan u subotu, 20. januara od 18:30 u Koncertnoj dvorani Doma kulture. Novac od prodatih karata i prikupljen u kutiji koja će biti na veče koncerta postavljena u foajeu Kulturnog centra usmeriće za Nedeljkovo lečenje.

Pre desetak dana Kulturno-umetničko društvo  “RAS” organizovalo je koncert povodom 20 godina rada i postojanja koji je bio humanitarnog karaktera gde su sav novac dali porodici Nedeljka Komatine kako bi im na taj način olakšali troškove. Naime, mladi Novopazarac Nedeljko Komatina, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prebačen je hitno u London na lečenje gde mu je majka donirala bubreg. I nakon te intervencije, koja je dobro prošla, Nedeljko nije dobro, pa se lekari bore za njegov život. Zbog skupog lečenja njegova porodica ne može sve to sama da izdrži. Nakon KUD-a “RAS” , na ideju o humanitarnom koncertu za Nedeljka  došao je i KUD “Mladih”.

”Mi smo bili gosti na koncertu KUD-a  “RAS” nakon kojeg su deca iz mog KUD-a pitala da li i ona mogu da za Nedeljka organizuju humanitarni koncert. Među tom decom ima i drugara iz Nedeljkovog odeljenja.  Naravno da sam se složila i podržala njihovu ideju, i mi se evo ovih dana, iako je raspust, okupljamo i pripremamo za koncert”, kazala je predsednica KUD “Mladih”, Emina Brunčević.

Ovo je još jedan dokaz da su Novopazarci zaista veliki humanisti. To su ljudi velikog srca koji su se ovakvim i sličnim humanitarnim akcijama odazivali uvek bez obzira kome i za šta je pomoć bila potrebna. To je ono po čemu smo nadaleko poznati, pa će sigurno tako biti i ovog puta. Dakle, subota, 20. januar, Koncertna dvorana Doma kulture, humanitarni koncert KUD-a “Mladih” za Nedeljka Komatinu.

Građani koji žele da daju novac, onoliko koliko su u mogućnosti, to mogu učiniti u menjačnici kod kružnog toka u naselju Šestovo i “Spicari kod Satka” u centru grada gde su postavljene kutije, kao i na žiro račune :

Dinarski žr: 265000000641248286 Komercijalna banka na ime Nadica Komatina

Devizni račun: 3526505000008865407 – Western Union

Biljana Veljović

 

Podeli