Sport

Plavi upalili motore, predstavljen trener Igor Matić

Fudbaleri Novog Pazara počeli su danas pripreme za nastavak sezone, a istovremeno je predstavljen i novi trener tog superligaša Igor Matić.

“Dogovorili smo se za tri minuta. Čast je i zadovoljstvo biti deo ovog projekta. Evropa je moj cilj, a to su mi predočili i ljudi iz kluba. Siguran sam da ova ekipa to može i da će tako da bude. Momci su jesenas uglavnom igrali dobro. Ima prostora da se još malo podignemo, što je i preduslov za evropska takmičenja”, rekao je Matić.

On je u prvom delu prvenstva vodio ekipu Čukaričkog, da bi na klupi Pazaraca nasledio Sinišu Dobrašinovića.

U Novi Pazar je tokom zimske pauze došao krilni fudbaler Stefan Dimić, dok su klub napustili defanzivac Nikola Andrić, vezisti Frane Čirjak (Bunjodkor), Nemanja Milojević (Čukarički) i Mitar Ergelaš (istekla pozajmica Čukaričkog), kao i napadač Aleksej Golijanin (istekla pozajmica RFS-a iz Rige).

“Otišli su dobri i kvalitetni igrači, ali koga nema bez njega se mora i može. Rezultat jeste važan, ali nije najvažniji. Jako je bitno kako dolaziš do njega. Novi Pazar je fudbalska sredina. Kad budemo pobeđivali, od velikog je značaja da to budu pobede sa stilom”, ocenio je Matić.

Matić: Imamo širok roster

Novi Pazar ima 29 bodova i sa Čukaričkim deli četvrto i peto mesto u Super ligi Srbije. Istovremeno, Novopazarci su stigli i do četvrtfinala Kupa Srbije.

“Zadovoljan sam sa postojećim kadrom. Trenutno ne mogu da kažem da li će neko da dođe. Imamo širok roster. Nadam se da te stvari režimo do odlaska u Tursku, ali transferi su otvoreni do polovine februara. Znamo kako funksionišu stvari u srpskom fudbalu, pa ćemo da vidimo”, naveo je Matić.

“Neki stranci će nam se priključiti u naredna dva, tri dana. Vremenske prilike nam ne idu na ruku, pa ćemo do odlaska u Antaliju morati da improvizujemo. Fokus je na fizikalijama”, dodao je on.

U Matićevom stučnom štabu biće njegov doskorašnji pomoćnik u Čukaričkom Slobodan Dinčić, kao i starosedeoci Dragan Žarković i Suad Prtinac.

Pazarci će se 19. januara preseliti u Antaliju, gde će tokom dve sedmice trenirati i igrati kontrolne mečeve.

S. Ljajić/M. Minić

Podeli