Društvo

NSZ Novi Pazar ostvarila velike uspehe u ovoj godini

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Novi Pazar prema rečima PR Aide Bojadžić ostvarila je velike uspehe u radu u 2023.godini. Uspešno su realizovani svi zadati ciljevi koji su utvrđeni sporazumom o učinku za ovu godinu i to kako finansijske tako i nefinansijske mere aktivne politike zapošljavanja za koje je bila zadužena ova filijala.

“Ono što mogu istaći jeste da je ove godine veliki broj lica, tačnije njih preko 600 iz kategorije teže zapošljivih, posebno bilo ukljulčeno u različite mere aktivne politike zapošljavanja “, kazala je PR službe Aida Bojadžić. Bojadžićeva se posebno osvrnula na najveću zainteresovanost lica za programe samozapošljavanja gde je u toku ove godine bilo uključeno njih 203, za program stručne prakse 105 lica kao i za program “Moja prva plata” čiji se četvrti ciklus završava, i gde se očekuje da u narednoj godini bude uključeno preko 1800 lica sa teritorije koju pokriva ova filijala.

Nacionalna služba za zapošljavenje je u poslednje vreme sve svoje usluge učinila efikasnijim, kao na primer obuke “Put do uspešnog preduzetnika” , obuke za aktivno traženje posla i td, a sve se to može obaviti i onlajn putem. Kako je istakla Aida Bojadžič, novopazarska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje  prati sva dešavanja koja se obavljaju na nivou Republike Srbije i obećala da će se i dalje truditi da bude u korak sa vremenom.

Biljana Veljović

 

 

Podeli