DruštvoVesti

Gde će provesti Novu godinu pitali smo Novopazarce

Pred doček Nove godine iznova i iznova se postavlja pitanje “Gde ćeš za novu?”  Nas je zanimalo na koji način će građani Novog Pazara  provesti doček a i šta su to ovdašnje turističke agencije ponudile za novogodišnju noć.

Doček Nove godine je sve bliži. Mnogi mu pridaju više značaja no što treba, dok drugi pak, iako malobrojniji, smatraju tu noć nimalo drugačijom od ostalih večeri. Pitali smo Novopazarce kako će provesti Novu godinu, da li idu negde na doček, putuju ili će ostati kod kuće.

“Ne slavim Novu godinu. Došli smo kod svojih i zajdeno će mo provesti novogodišnju noć. Sa društvom u nekoj diskoteci. U Sarajevu sa svojima. U Kotoru sa društvom”, neki su od odgovora naših sugrađana koji su govorili za RTV Novi Pazar.

Turističke agencije u Novom Pazaru su ponudile bogat program putovanja za novogodišnje praznike. Kako su istakli oni koji su planirali da putuju već su rezervisali dok su neki već i otputovali.

“To su destinacije poput Budve, Kotora i Bara. Polasci su rezervisani za  31 i 1. Destinacije za evropske metropole su išle individualno, u smislu da su ljudi pojedinačno se odlučivali da idu, i to su bile uglavnom najviše prisutne evropske metropole tipa Rim, Prag, Beč, Budimpešta i druge. Ove godine je smeštaj u hotelima ovih destinacija poskupeo pa su se i aranžmai kretali od 200 eura pa sve do 400 – 500 eura zavisno od toga da li je autobuski ili avio prevoz”, kazao je direktor ECCO agencije Esad Gicić.

“Imali smo Istanbul, Istru, Ohrid i Toskanu, tako da smo zadovoljni za ovu godinu. Pripremamo naravno za februar i za sledeću grupu. Sada je otišao jedan autobus a cene su bile 170 za Istambul, 150 za Ohrid i svi aranžmani su na bazi polupansiona tri noćenja”, kazao je Azer Biberović iz Turističke agencije ZNAK.

Kao i uvek, Nova godina nam ostaje najčešće u lepom sećanju. Doček Nove godine, provodimo u krugu nama dragih osoba. Svako Novu godinu doživljava na svoj način, posebno. U predstojeću godinu, ulazimo srećni i nasmejani, ostavljajući za sobom sve ono ružno što nam se desilo.

Alma Ademović

 

Podeli