DruštvoVesti

Ceo svet za decu Palestine

‘’Put oko sveta’’ u jednom danu – tako bi se mogao nazvati humanitarni bazar koji su organizovli učenici i nastavnici OŠ ‘’Stefan Nemanja’’ u Novom Pazaru. Sav prikupljeni novac namenjen je deci Palestine, pa zato i ne čudi što je ove godine zabeležena najveća posećenost.

Palestinci, Egipćani, Japanci, Kinezi, Turci, Francuzi, Švajcarci… jednom rečju, građni sveta bili su danas učenici OŠ ”Stefan Nemanja”. Oni su sve posetioce odveli na ”put oko sveta”, s namerom da pošalju poruku da je ceo svet uz decu Palestine.

Vannastavne aktivnosti ovog tipa za ovu školu nisu novina.

”Mi svake godine organizujemo ovakav humanitarni bazaar. Svake godine je različita tema. Ove godine smo odlučili da svako odeljenje, mlađi razredi su u pitanju, predstavljaju jednu zemlju. Sav prikupljeni novac uplatićemo za pomoć deci Palestine. Sva deca su se potrudila da predstave kulturu i tradiciju određene zemlje”, izjavila je, u ime organizatora, učiteljica Zilha Krlić.

Ovaj svojevrstan čas ljudskosti, humanosti i solidarnosti, premašio je vaspitno obrazovne okvire.

”Ja bih rekla da se deca ovde uče pre svega nekim važnim, ljudskim vrednostima. Važno je da budemo ljudi. Ocene su nešto što možemo da popravimo, a biti čovek, to je nešto najvažnije u životu”, naglasila je Krlić.

Humanitarni bazar za OŠ ”Stefan Nemanja” je već tradicionalna vannastavna aktivnost. Opšti je utisak da je ove godine, zbog jake simbolike – Svet za decu Palestine – zabeležena najveća posećenost.

 

Podeli