DruštvoVesti

Velika posećenost na Novogodišnjem vašaru

Velika posećenost u Sportsko-sajamskoj ustanovi “Pendik” i četvrtog dana tradicionalnog Novogodišnjeg vašara. Kupuje se od 10 časova, a radno vreme vašara je do 21h. Trgovci i kupci zadovoljni su kako ponudom tako i prodajom.

Trgovci sa kojima smo razgovarali potvrdili su Radio televiziji Novi Pazar da je prodaja proteklog vikenda bila izuzetna. Na svim štandovima gužva je bila velika, istakli su prodavci.

“Ja sam prošao fenomenalno. Organizacija vašara je izuzetna. Ja već devet godina za redom učestvujem i iz godine u godinu prodaja je sve bolja”,kazao je proizvođač kućnog tekstila Omer Rašljanin.

“Organizacija je super ali je kod mene prodaja malo slabija. Ja prodajem tursku robu od klasike do svečanih haljina i dosta je kupaca koji su pitali za cenu ali je malo onih koji su kupili”, istakla je prodavac Adila Halitović.

“U odnosu na zadnji i predzadnji vašar ovaj je za mene bio najbolji, hvala Allahu. Pohvalio bih i organizaciju koja je ove godine nadmašila sva naša očekivanja” kazao je prodavac Admir Zaimi.

Kupci kojih je ovog vikenda bilo sa svih strana mogli su da kupe mnoge stvari po cenama nižim i za 70 odsto.

“Rekordan broj posetilaca protekla tri dana Novogodišnjeg vašara” istakao je glavni organizator Enes Pljakić. Kako je rekao protekla dva dana bila su bolja od očekivanog.

“U subotu i nedelju je bilo baš mnogo ljudi, kako iz našeg grada i okolnih gradova tako i iz same unutrašnjosti Srbije. Prezadovoljni smo posetom kao i naši izlagači. Oni su imali šta da ponude a kupci šta da kupe. Osim  važnosti za naše privrednike kako iz našeg grada i okolnih gradova, mi imamo i taj humanitarni karakte gde na kraju vašara svi daju dobrovoljni prilog za ljude ,to jest porodice kojima je pomoć potrebna”, objasnio je Pljakić.

Jedan od ciljeva Novogodišnjeg vašara je da Novom Pazaru vrati stari sjaj i mapira ga kao mesto gde se živi od dobre trgovine. Ali i da tradicionalno po završetku donira raznovrsnu robu za sve one kojima je pomoć potrebna.

Alma Ademović

Podeli