DruštvoVesti

Put od Odvraćenice ka Raški bio satima zavejan

Snežne padavine napravile su kolaps na putu preko Golije koji spaja Odvraćenicu i Rašku, a jak vetar pravio je smetove visoke i do dva metra. Na lice mesta odmah su izašle ekipe preduzeća Novi Pazar – put koje su uspele da pročiste zavejanu deonicu.

– Zbog jakog vetra koji je duvao tokom noći je na Goliji došlo do prekida saobraćaja na deonici dugoj četiri kilometra, zbog ogromnih snežnih nanosa. U smetovima je bilo nekoliko zarobljenih vozila. Kada su videli da ne mogu da se probiju, putnici su napustili svoja vozila i sklonili se na sigurni, kaže za RINU Senad Ibragić iz peduzuća Novi Pazar – put.

On dodaje da su velikim zalaganjem radnika Novi pazar – put smetovi probijeni, a na čišćenju su angažovana dva kamiona sa opremom i jedan snegočistač.

– Sneg je prestao da pada, ne duva vetar, pa je trenutno stanje da svim putevima na teritoriji Novog Pazara stabilno i nema zavejanih deonica. Svakako, apelujemo na vozače da budu oprezni i da na put nikako ne kreću bez zimske opreme, istakao je Ibragić.

RINA

Podeli