Sport

Ejupović perspektiva FSRZS

Delilac fudbalske pravde Admir Ejupović proglašen je u Kragujevcu za najperspektivnijeg sudiju na nivou Fudbalskog saveza zapadne Srbija (FSRZS).

Novopazarac je tokom jeseni bio glavni arbitar na pet utakmica u Srpskoj ligi Zapad, a još u deset slučajeva vršio je ulogu četvrtog sudije.

“FSRZS broji najviše klubova, a vodeći je i po pitanju kvaliteta. Ovo priznanje mi mnogo znači. Čast sa sobom nosi i određeno breme jer traži još više treninga i posvećenosti. Hvala svima koji su zaslužni za moju nagradu”, rekao je Ejupović.

Dvadesetpetogodišnji Ejupović igrao je fudbal do 2014. godine, kada je kao kadet slomio ruku.

“Počeo sam uz Nermina Bihorca. On je krenuo nešto ranije. Na jednoj utakmici bio je pomoćnik Draganu Čolovićem zajedno sa Milanom Pašajlićem, a ja sam posle povrede sedeo na klupi za rezerve. Tad sam odlučio da pođem sudijskim putem”, naveo je Ejupović.

On je ocenio da je, u odnosu na niže rangove, mnogo lakše suditi u srpskoligaškoj konkurenciji.

“Gospodska liga sa gradskim klubovima, ima i dobrih stadiona. Zadovoljstvo je suditi. Treba mi još par utakmica kako bih stekao pravo da polažem savezni ispit. Što se saveznog ranga tiče, ima ljudi što o tome odlučuju”, kazao je Ejupović.

Ejupović: Najviše “kupujem” od Mažića

Ejupović je priznao da “kupuje” neke stvari od doskorašnjih elitnih svetskih sudija, poput Milorada Mažića i Damira Skomine.

“Mi iz Srbije najviše gledamo Mažića, sudio je sve najveće događaje. Dopadaju mi se i neki pokreti kod Skomine. Od svakog vidiš po nešto i kompletiraš se”, konstatovao je Ejupović.

Mladi sudija prokomentarisao je situaciju u struci na nivou Fudbalskog saveza Novog Pazara, Raške i Tutina.

“Prošle godine organizovali smo školicu suđenja. Od 20 klinaca njih 15 je na raznim listama. Ove godine je kroz školu prošlo osam dečaka, ali i četiri devojčice. Niko nije odustao. Kako je bilo ranije, postigli smo zavidan rezultat. Iz kvantiteta se i dobija kvalitet”, zaključio je Ejupović.

M. Minić

Foto: I. Ličina

 

Podeli