DruštvoVesti

Biblioteka “Dositej Obradović” dobila bibliobus

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, Narodna biblioteka “Dositej Obradović” dobila je bibliobus. On  će na zadovoljstvo i zaposlenih i članova biblioteke biti od velike koristi. Bibliobusu će se najviše obradovati deca sa seoskog područja.

Bibliobusna služba je namijenjena svim osobama kojima je iz bilo kog razloga onemogućen dolazak u biblioteku, a najpre stanovnicima sela i zaselaka, deci koja žive u ruralnim područjima, starijima i nemoćnim osobama, osobama koje rade u udaljenim industrijskim zonama te štićenicima ustanova. Na zadovoljstvo svih, novopazarska biblioteka “Dositej Obradović” sada ima bibliobus koji će stići do pomenutih ljubitelja pisane reči.

“Dešavalo se bukvalno da deca iz udaljenih sela i po osam godina nisu pročitala vannastavnu knjigu. Uz pomoć bibliobusa ćemo mi jednom mesečno ići do njih i pružiti im zadovoljstvo da pročitaju nešto novo i zanimljivo što vole i budu ravnopravna sa decom iz grada”, rekao je director biblioteke “Dositej Obradović” Elijas Rebronja.

Rebronja je dodao da je i Grad Novi Pazar obezbeđujući sredstva pomogao rad bibliobusne službe i donirao veliki broj knjiga.

Cilj bibliobusne službe je promicanje znanja i kulture, dostupnost informacijama, znanju i zabavi, razvoj kulture čitanja i stvaranje čitalačkih navika kod korisnika bez obzira na udaljenost, socijalni položaj i imovinsku situaciju korisnika.

Biljana Veljović

Podeli