RegionVesti

Bjelopoljci pružili nesebičnu pomoć u snimanju filma “Akova”

Kako pišu “Vijesti iz Bijelog polja”, Moamer Kasumović, Haris Numanović, Armin Škrijelj, Ermin Mehović i Dalila Hot pružili su nesebničnu pomoć u snimanju filma “Akova”. Kratki film „Akova“ priča o ljubavi i lijepoj budućnosti koja daje smisao ljudskom životu. Glumci iz Bijelog Polja su svojim umjetničim sposobnostima i kvalitetima dodatno doprinijeli izradi filma noseći sa sobom priče koje dotiču srca gledalaca, pišu “Vijesti iz Bijelog polja”.

Hronika odgledana od strane svih mještana našeg grada koju je Zeko pretvorio u stihovanu priču.

“Moamer je kazao u ime svih koji znamo da samo ljubavlju čuvamo anđela koji nam je nikad potrebniji nego u ovo današnje vrijeme. U isto vrijeme kratki film o Bijelom Polju koje smo zapamtili u neko drugo mnogo bolje vrijeme do ovog današnjeg momenta, kad o svemu tome treba još više i sa posebnim emocijama govoriti i gledati. Anđeo Akove je mogao biti i neko drugi, ali anđele odaberemo upravo onako nesvjesno, neočekivano. Svako od nas zaspe na krilima svog anđela koji šeta od Đalovića pećine pa ukrug do svake bjelopoljske adrese. Nevažno, da li još uvijek živi tu ili kad god umije oči i započne novi dan u nekoj daljini, okrene misli na svoje djetinjstvo. Na svoju prvu ubranu Jabuku. Anđeo je bio i biće ga dok Bijelog Polja ima. Na nekom drugom mjestu, na nekoj drugoj destinaciji šeta pored svog Lima, svoje livade, svog sokaka”, kazao je Zeković za VBP portal.

Kratki film pod nazivom „Akova“ snimljen je po uzoru knjige poezije „Sok iz kamena“ autora Momčila Zekovića Zeka. Regionalno poznati glumac koji je porijeklom iz Bijelog Polja, Muamer Kasumović je ovom prilikom preuzeo ulogu naratora, kao i dio rediteljskih obaveza. Moamer je ovom prilikom kazao u ime svih nas koji znamo da samo ljubavlju čuvamo anđela koji nam je nikad potrebniji nego u ovo današnje vrijeme.

Video će se pojaviti u produkciji Džepa sa tajnama, a osim Kasumovića koji je kazivao i glumio u priči i podijelio rediteljski posao sa Dejanom Senićem iz Bubulj produkcije zajedno sa Igorom Perčobićem i Danilom Pervovim, glumice su Hajdana Radanović i Branka Otašević.

Zeković najavljuje premijeru filma za Dan opštine Bijelo Polje, 03. januar.

Preuzeto: “Vijesti iz Bijelog polja”

Klikni za više slika.

 

Podeli