DruštvoVesti

Bezbednost na prvom mestu: Počeli radovi na Teferiču

Nakon višegodišnje borbe Grada Novog Pazara da se odobri uređenje raskrsnice Teferič, radovi su danas i počeli.  Počelo je da se radi na postavljanju semafora i ostalih radova, koji će rešiti problem ove opasne raskrsnice.

U narednom periodu biće izvršena semaforizacija ukrštanja ulice Branka Ćopića koja povezuje Šutenovac i Rasadnik – sa državnim putem Prvog B reda broj 22, odnosno ulicom Kej Skopskih žrtava.

Upravo ta činjenica – da ulica Kej skopskih žrtava ujedno predstavlja i državni put kojim gazduju Putevi Srbije a ne Grad, bila je često kamen spoticanja u bržem iznalaženju efikasnog rešenja za ovu vrlo opasnu raskrsnicu.

Radovi koji su otpočeli da se izvode obuhvatiće postavljanje kolskih i pešačkih semafora na sva četiri kraka raskrsnice pa će prelazak magistrale biti mnogo bezbedniji za pešake,  a vozači automobila će morati da prolazeći kroz zonu raskrsnice uspore i stanu na crveno svetlo.

Kako saznajemo , projekat je zasnovan na merenjima intenziteta saobraćaja koja su rađena od strane novopazarskih inženjera i Saveta za bezbednost saobraćaja.

PROJEKAT RASKRSNICE
TRENUTNO STANJE

Nakon što je beogradski Novius izradio „Projekat procene uticaja puta na bezbednost saobraćaja” dobijena je saglasnost Puteva Srbije i početkom leta je izdat nalog preduzeću Novi Pazar put da pristupi realizaciji izabranog rešenja.

Prikupljanje svih potrebnih saglasnosti i priprema izvođačkog projekta je trajala nekoliko meseci dobijena je dozvola od Ministarstva građevine i saobraćaja.

DOZVOLA MINISTARSTVA GRAĐEVINSARSTVA SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE ZA IZVOĐENJE RADOVA

Radovi bi trebalo da budu završeni do 15.decembra.

 

Podeli