DruštvoVesti

RHMZ upalio alarm: Stiže totalni sunovrat

U Srbiji će danas biti umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, s najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 24 stepena Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u planinskim predelima, posebno zapadne i jugozapadne Srbije, imati olujne udare uz dalje topljenje snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura od 7 do 17, na jugoistoku i istoku zemlje hladnije od 0 do 4 stepena.

Novo prolazno naoblačenje sa slabom kišom posle podne zahvatiće severne, zapadne i jugozapadne, a uveče i noću proširiće se na ostale predele Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severu i zapadu.

Danas natprosečno toplo i vetrovito, u nedelju osetno hladnije.

Danas će se zadržati vetrovito i natprosečno toplo vreme, dok će prolazno naoblačenje sa slabom kišom posle podne zahvatiti severne, zapadne i jugozapadne, a uveče i noću proširiće se i na ostale predele naše zemlje.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni, a temperatura u osetnom padu.

Tokom noći između subote i nedelje sa padom temperature, kiša će preći u slab sneg ponegde u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Slab sneg je tokom jutra moguć ponegde i u nižim predelima zapadne i cetralne Srbije.

U nedelju će biti osetno hladnije sa maksimalnom temperaturom od 3 na severu, do 9 stepeni na jugu zemlje.

Upaljeni meteoalarmi za sneg i vetar

Za Srbiju su dnas takođe upaljeni žuti i narandžasti meteoalarmi, ali za sneg i vetar!

Istočna, jugoistočna i jugozapadna Srbija, ali i Kosovo i Metohija su upozoreni na pojavu snega i vetra. Za vetar je upaljen žuti meteoalarm, dok je za sneg narandžasti i označava da je vreme opasno.

Da je vetar potencijalno opasan, upozorena su područja Banata i zapadne Srbije.

U Beogradu do 22 stepena

I u Beogradu danas umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar. Jutros u 6 sati je u prestonici bilo izmereno 16 stepeni.

Jutarnja temperatura od 12 do 16, najviša dnevna oko 22 stepena.

Podeli