DruštvoVesti

Na pojedinim putnim pravcima ima snega, potreban oprez u vožnji

Na putevima oko Ivanjice ima do pet centimetara snega, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Kako se navodi, kolovoz je vlažan i snega ima na putu I B-21, na deonici Divljaka – Ivanjica – Javor. Na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju na teritoriji opština Novi Pazar, Vranje i Kruševac. U istočnoj Srbiji ima učestalih sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima. Odrona ima i na sledećim putnim pravcima: jedan B-30 Mlanča – Studenica – Ušće, dva A-210 Kopaonik – Rudnica i dva B-472 Perovac – Gokčanica – Goč. Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova i na putnim objektima preko reka. Magle ima na putu jedan A-4, od petlje Trupale do granice sa Bugarskom. JP „Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo, prenosi Tanjug.
Izvor:Tanjug

Podeli