PolitikaVesti

Skandal prilikom predaje liste “Novi Pazar protiv nasilja”

U zgradi Gradske uprave Novi Pazar, u sali za sastanke gde zaseda Gradska izborna komisija došlo je  do ozbiljnog incidenta tokom predaje izborne liste “Novi Pazar protiv nasilja”, kada je Nusret Birđozlić, poznat kao Šulje, otac nosioca te liste, Benjamina Birđozlića, krenuo da se fizički obračuna sa članovima izborne komisije.

Birđozlić je počeo da se buni i napada članove Izborne komisije, navodno nezadovoljan brojem koji će biti dodeljeni njegovoj listi. Obraćao se predsedniku Izborne komisije Raši Miliću rečima:

“Ko si ti? Došao si sa kesom u Pazar, sram te bilo. Kao lutalica si ovde bio, bedniče jedan bedni.”

Zatim je i ostale članove nazivao raznim pogrdnim imenima, da bi na kraju pozvao člana Izborne komisije Muzafera Dragolovčanina na fizički obračun, podsmejavajući se bolesti njegovog sina riječima:

“Ko ti je kriv što nisi pravio više sinova.”

Njegove uvrede nisu poštedele ni članove Izborne komisije iz redova SDA i SPP, niti radnike u administraciji. Pravi razlog ovog ispada postao je evidentan nakon provere ispravnosti potpisa. Birđozlić je doneo 844 potpisa, od kojih su čak 131 bila neispravna jer su već podržala neku drugu izbornu listu. Taj podatak svakako potvrđuje sumnje da su javni beležnici Jelene Fakić i Ahmeta Ademovića vršili sumnjive overe potpisa podrške, bez poštovanja zakonske procedure.

Ovakav ispad tokom predaje liste se nije dogodio od uvođenja višestranačja, čak ni u vremenu najvećih tenzija i sukoba stranaka SDP i SDA. Veći incident je izbegnut samo zahvaljujući prisebnosti članova Izborne komisije. Listi “Novi Pazar bez nasilja” nedostaje još 87 potpisa da bi bila proglašena.

autor: sandzakdanas

 

Podeli