PolitikaVesti

Munib Mujagić smenjen sa mesta predsednika Sjenice

Na sednici Skupštine opštine Sjenica, tajnim glasanjem, Munib Mujagić je smenjen sa mesta predsedika opštine Sjenica. Za njegovu smenu glasalo je 20 odbornika.

U zahtevu je osim inicijative da se sednica održi bila i tačka dnevnog reda, a to je razrešenje aktuelanog predsednika opštine Muniba Mujagića. Predsednik Skupštine Sjenica Nermin Kamberović je rekao da je sve urađeno u skladu sa zakonom, te da je nakon tajnog glasanja, komisija izvestila da je sa 20 glasova odbornika Munib Mujagić smenjen.

“Obavljeno je tajno glasanje u skladu sa zakonom, Poslovnikom o radu SO Sjenica. Komisija je obavstila ovaj dom da je sa 20 glasom za i nijednim protiv, upravo predsednik opštine razrešen, pre isteka njegovog mandata. Napravljena je pauza, danas je bila dženaza jednom mladom detetu i odbornik je morao da ode i mi smo u sali imali 19 odbrnika, od 20 koliko čini većina za dalji rad i odlučivanje. U skladu sa zakonom i Poslovniku Skupštine, predsednik daje pauzu od dva sata i videćemo da li ćemo imati 20 odbornika. Sa razrešenjem predsednika po automatizmu su razrešeni njegov zamenik i svi članovi Opštinskog veća. Predsednik Skupštine predlaže kandidate za novog predsednika opštine, aon za članove veća i svog zamenika, ide se na tajno glasanje i ako se 20 odbornia složi, imenovaćemo novu izvršnu vlast”, rekao je Kamberović.

Za zakazivanje sednice podnet je zahtev Skupštini Sjenica.

“U zahtevu koji je meni kao predsedniku Skupštine dostavljen navodi se više razloga, što se tiče smene aktuelnog predsednika tiče se njegovog odnosa prema građanima Sjenice, investicijama, prema radu, odnosnu neradu predsednika Opštine. Imajući u vidu da smo svi mi poslati od strane naroda, koji nam je dao podršku da bi štitili njihove interese, a ne svoju. Zahtev je bio podnet od strane odbornika SDA 10, grupa građana Aldin-Dino Kurtović, Fadil Nikšić i Fadil Seferović samostalni odbornici, koji su bili na listi SPP-a i oavj dom su obavestili da će samostalno delovati u lokalnom parlamentu”, rekao je Kamberović.
On se osvrnuo i na koalicioni sporazum koji je prethodno potpisan.

“Mi smo imali potpisan koalicioni sporazum SDA, SDP i grupa građana Aldin Dino Kurtović. Aldin Dino Kurtović se danas nisu pojavio na sednici iz njemu poznatih razloga, samo dva dana pre toga je kritikovao predsednika opštine Muniba Mujagića za neke malverzacije, koje je on isticao u to vreme, danas nije bio spreman da istog tog predsednika kojeg je kritikovao za raznorazne radnje i podrži njegovu smenu, već nije došao sa njegovm odbornicima. Ništa strašno već viđena stvar od grupe građana”, rekao je Kamberović.

Sednica je zakazana na više od 13 odbornika Skupštine opštine Sjenica.

SKupštinu Sjenice, čini 39 odbonika, jedna tećina odbornika je doboljna da bi se na njihov zahtev održala sednica Skupštine.

Podeli