DruštvoVesti

Kiša izazvala probleme na sjeveru

Zobog obilne kiše koja je napravila velike probleme na sjeveru došlo je do poplave u Rožajama i Bijelom Polju. Kuće i mostovi pod vodom, pričinjena velika materijalna šteta. Nevrijeme praćeno jakom kišom je zahvatilo Rožaje, od juče u poslijepodnevnim satima i trajal je tokom čitave noći, što je uslovilo da se Ibar i gotovo sve njegove pritoke izliju iz korita, javlja portal Radio Rožaje.

Prema prvim procjenama napravljena je velika materijalna šteta na objektima i infrastrukturi.

Posebno je kritično u slivu Županice. Put prema Gornjoj Lovnici i Ćosovici je u jutarnjim satima zatvoren. Lovnička rijeka je na mostu prema Kučanskoj džamiji napravila branu i poplavila okolne kuće, a ova ulica je zatvorena za saobraćaj.

Ništa bolja situcija nije ni u naselju oko Pepića kuća, most preko Ibra je preplavljen, a okolne kuće poplavljene. Iz naselja Grahovača, kako saznajemo, je teška situacija.

Djeca iz škole “Marko Miljanov” u Bijelom Polju i vrtića koji se nalazi u istoj zgradi, bila su primorana da u prostorije uđu na sporedni ulaz. Časovi su skraćeni na 30 minuta, kazala je dopisnici TVCG Milici Sekulić direktorica škole Tatjana Damjanović.

 

(Izvor: Radio Rožaje)

– FOTO: RADIO ROŽAJE

– FOTO: PRINTSCREEN/RTCG

Podeli